Astăzi a fost emis, la Botoșani, primul număr de înmatriculare verde. „Eliberarea se face exclusiv la cerere”

A fost eliberat primul număr de înmatriculare verde la Botoșani! Șeful Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Botoșani, Marian Ceornea, ne-a precizat că marți, 28 iunie, a fost eliberat primul număr de înmatriculare verde pentru o mașină nepoluantă.

„Doar culoarea diferă, în rest numerele sunt normale, iar eliberarea se face exclusiv la cerere”, a precizat Ceornea.

Proprieratul mașinii a plătit o taxă de 40 de lei și s-a prezentat la Serviciul de Înmatriculări cu o cerere scrisă și o copie după cartea de identitate.

Doar 36 de maşini electrice erau înmatriculate în judeţul Botoşani, la începutul acestui an, adică 0,035% din totalul autovehiculelor din judeţ, potrivit datelor centralizate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCÎV). Dintre acestea, 24 au fost înscrise în circulaţie pe parcursul anului trecut.

Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.

Mașinile viitorului la Botoșani! Doar 36 de persoane dețin mașini electrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *