Încep controalele ANAF în România! Cine sunt primii vizați de la 1 iulie

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat că va trimite echipe de control la persoanele care dețin mașini scumpe, case cât un palat, dar venituri ”ciudate”. Aceștia vor fi nevoiți să își justifice averea în termen de 60 de zile.

De asemenea, Heiuș a vorbit și despre persoanele către se vor îndrepta inspectorii ANAF începând cu 1 iulie.

”Aproape toți au societăți comerciale. E posibil ca o cotă parte să fie și din alte activități ilicite, gen trafic de droguri, de persoane, furturi, cerșetorie dar marea majoritate a celor 561.000 de persoane care au ieșit cu risc sunt oameni care au societăți comerciale. Sunt acționari, asociați la diverse societăți comerciale.

Aceste sume pe care nu le pot justifica sunt ca urmare a evaziunii fiscale. Mai mult, toată lumea recunoaște, inclusiv organismele internaționale, că evaziunea fiscală în România este de 15 miliarde euro/an.

Au cumpărat anumite tipuri de proprietăți sau de bunuri mobile – mașini scumpe, au apărut sume foarte mari în conturile bancare, și-au creditat propriile firme cu sume foarte mari. Acestea sunt lucruri certe pe care le putem identifica”, a spus Lucian Heiuș, într-un interviu pentru Hotnews.ro.

”Noi găsim și identificăm riscul. E o diferență semnificativă între venitul pe care îl ai declarat și cel estimat de noi. I se dă un aviz de inspecție și are 60 de zile să-și completeze acea declarație de patrimoniu și venit care seamănă mult cu declarația pentru bugetari. Acolo trebuie să completeze. Scrie veniturile, de unde le are, noi le verificăm, unele sunt corecte, altele mai ciudate”, a mai spus președintele ANAF.

Banii încasați prin Revolut, în atenția inspectorilor

Acesta a subliniat faptul că instituția cunoaște absolut toți banii care circulă în conturile noastre, inclusiv cei încasați prin Revolut sau alte aplicații similare.

”Bineînțeles că știe. Revolut deja este o bancă. Mai sunt acele platforme de plăți. Orice sumă de bani care se mișcă deja printr-un cont, lasă urme. În momentul în care pui niște bani într-un cont și le-ai dat drumul și ajung în altul, dacă ajungi într-o investigație, se poate găsi orice”, a spus Heiuș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *