Polițist de circulație din Botoșani, condamnat pentru luare de mită. Judecătorii au decis să meargă la închisoare

trafic rutier, restrictii, politist de circulatie, stiri, botosaniUn polițist de circulație din Botoșani a fost condamnat, marți, pentru luare de mită, iar judecătorii au decis ca aceasta să meargă la închisoare. Este vorba de Dorel Florin R., care a lucrat ca agent de poliție la Biroul rutier al Poliției municipiului Botoșani și care a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Botoșăneanul a primit o pedeapsă de trei ani, șase luni şi 20 zile închisoare pentru luare de mită, după ce ar fi primit două piadine și un vaccin pentru animale. Deși nivelul mitei este foarte mic, pedeapsa dictată de Tribunalul Botoșani pare a fi foarte mare, însă este dictată la nivelul minim prevăzut de Codul Penal.

Condamnarea este dictată în primă instanță, putând fi modificată de Curtea de Apel Suceava, dacă polițistul va contesta sentința.

Agentul de poliție a fost acuzat că ar fi primit două piadine de la un șofer care avea permisul suspendat și a provocat un accident rutier pe o alee din spatele unor blocuri din Botoșani, dar și că ar fi primit un vaccin de la un șofer care a ocolit „cocoașele” de pe Marchian, fiind pasibil de suspendarea permisului de conducere.ei sub supraveghere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *