Șpagă pentru a truca un concurs la Ambulanță: 48.000 euro

DNA a dispus extinderea urmăririi penale pentru fostul manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, dar și pentru alte 15 persoane, pentru infracțiuni de corupție.

Morenciu Dan Dorin, fostul manager general interimar al SAJ Neamț este urmărit penal de DNA pentru luare de mită în formă continuată după ce a pretins și primit, în perioada 02-17 mai 2022, de la 12 persoane câte 4.000 de euro pentru a fi declarați admiși la un concurs pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar, ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată în instituția mai sus menționată.

Cele 12 persoane erau inițial angajate pe perioadă determinată, iar în prezent sunt urmărite penal pentru dare de mită.

Fostul manager ar fi primit, în total, suma de 48.000 de euro din șpăgi cu ajutorul altor trei persoane: Rozoschi Maria Luminița, asisten-șef în cadrul SAJ Neamț, Andronache Gladior, ambulanțier în cadrul SAJ Neamț, Doarbeș Ionuț, angajat în cadrul SAJ Neamț. Cei din urmă sunt urmăriți penal pentru complicitate la luare de mită.

Fostul manager interimar general a primit cei 48.000 de euro de la Rozoschi Maria Luminița și Andronache Gladior, pe 17 mai 2022, în interiorul unei pensiuni din municipiul Piatra Neamț.

Sursa: StirileProtv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *