Încă o primărie din Botoșani amendată de Garda de Mediu

Încă o primărie din județul Botoșani a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani, în urma unor acțiuni de inspecție și control pentru verificarea modului în care sunt gestionate deșeurile. Este vorba despre Primăria Adășeni, pentru care, în urma neconformităților constatate, comisarii au impus șase măsuri care trebuie respectate într-un anumit termen. De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni, respectiv o amendă de 5.000 lei pentru nedepunerea în termen a declarațiilor privind obligațiile de mediu, și un avertisment pentru neatingerea țintei de colectare separată în vederea reciclării pentru anul 2021.

„În conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021, art. 66, alin. (1), lit. b Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani sau cu amendă următoarele fapte:,,neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport,valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase.””,
atrag atenția comisarii Gărzii de Mediu.

Printre neregulile constatate se numără neatingerea nivelului de pregătire pentru reutilizare și reciclare; utilizarea sistemelor de colectare separată a deșeurilor de către generatori (invlusiv populație); neîndeplinirea țintei de reducere a cantității de deșeuri municipale transferată spre depozitate pentru anul 2021; au fost găsite amplasamente pe care erau abandonate deșeuri în amestec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *