Un bărbat din Botoșani și-a înjunghiat soția. Botoșăneanul și-a aflat, vineri, pedeapsa

Un bărbat din Botoșani care și-a înjunghiat soția a fost condamnat, vineri de magistrații de la Tribunalul Botoșani pentru „violenţă în familie sub forma tentativei de omor”. Este vorba de Petru Tincu,  din orașul Flămânzi, care, pe fondul unui conflict spontan cu partenera sa de viață, și-a înjunghiat soția în abdomen, cu un cuțit. Botoșăneanul, în vârstă de 56 de ani, a comis fapta pe 14 decembrie 2021, însă a fost reținut abia pe 2 ianuarie 2022.

Femeia a avut nevoie de o lună de îngrijiri medicale. Bărbatul a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare sub supraveghere. Pedeapsa a fost dictată în primă instanță, ea putând fi contestată

Solutia pe scurt:

În baza disp. art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal, art. 199 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. b Cod penal, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, art. 79 alin. 3 Cod penal, condamnă pe inculpatul TINCU PETRU la pedeapsa de 3 ( trei ) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor – violenţă în familie. În baza art. 67 alin. 2 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a şi b, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ( doi ) ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, conform art. 68 lit. b Cod penal. În baza art. 65 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod Penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. În baza disp. art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ( trei ) ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei sentințe, conform dispozițiilor art. 92 alin. 2 Cod penal.

În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Botoșani, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existen?ă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Botoșani sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare în cadrul Primăriei oraşului Flămânzi sau în cadrul Direcţie Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *