FOTO! Patru eleve de liceu din sistemul de protecție din Botoșani vor experimenta viața de student

Patru eleve de liceu din sistemul de protecție gestionat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani vor avea oportunitatea să experimenteze viața de student pe parcursul a două săptămâni.

Alături de o elevă din Trușești, care s-a înscris singură în Programul ” Școala de vară UNSAT”, se vor familiariza cu specificul vieții studențești, pentru a lua în cunoștință de cauză decizia de a continua studiile la nivel universitar, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

”Doamna prodecan a Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, dr. Mihaela Ivancia le-a înmânat fetelor câte un kit de rechizite și un laptop cu SIM de date mobile. In numele copiilor mulțumim pentru oportunitatea de a fi beneficiari ai #Școala_de_vară_UNSAT!”, a precizat Doina Federovici.

Proiectul „Universitatea noastră poate fi și a ta – UNSAT” privind Învățământul Secundar (ROSE) este finanțat de Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare și are ca scop organizarea de cursuri și alte activități extracurriculare destinate elevilor din liceele de stat, potențiali studenți, care provin din medii defavorizate, pentru a-i încuraja să finalizeze studiile liceale și să le faciliteze orientarea școlară privind opțiunile de continuare a studiilor în învățământul universitar. Proiectul este organizat de către Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași, prin Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *