Cum a reușit un tânăr din Botoșani să-și facă o afacere profitabilă din coacăz negru. „Cu timpul mi-aș dori o mică fabrică de procesare”

Un tânăr din Botoșani și-a făcut o afacere profitabilă din coacăz negru. Este vorba despre un botoșănean din comuna Blândești, Satul Cerchejeni. Mihai Mărisac se numărăr printre cei care au avut curajul să inițieze o afacere cu coacăz negru și cultivă pe o suprafață de 60 de ari, trei soiuri, Deea (are o aromă deosebită și dulce), soiul Tisel (un soi foarte productiv și rezistent, bun pentru procesare) și soiul Tihope (un soi puțin mai tărziu față de restul, dar are cele mai mari fructe din cele menționate).

,,Deocamdată, cultiv pe 60 de ari, dorind ca în toamnă, cu ajutorul fondurilor europene să mă mai extind cu un hectar. În primul an chiar de la plantare am avut o producție de 30 de kg de fructe, în acest an preconizez undeva în jur de 200-300 de kg, acesta fiind anul 2 de la plantare. Cu timpul mi-aș dori o mică fabrică de procesare a fructului’’, specifică, pentru Lumea Satului, tânărul.

Sursa: Lumeasatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *