Femeile din județul Botoșani vor putea face mamografii gratuite cu ajutorul unui aparat mobil pentru depistarea cancerului mamar

Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar pusă la dispoziție de Institutul Regional de Oncologie Iași pentru implementarea proiectului “ONCOFEM- Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân” va ajunge și la Botoșani.

Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar va fi folosită pentru testarea femeilor din regiunile Nord-Est și Sud-Est (12 județe), care au acces limitat la servicii medicale de specialitate și care au vârsta între 50 și 69 de ani fără o zi, sunt asimptomatice, nu au mai făcut mamografie în ultimele 12 luni și au domiciliul în buletin în unul din județele: Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău.

Programul lunar al deplasărilor va fi anunțat din timp pe pagina de Facebook a IRO Iași. Proiectul de screening ONCOFEM se derulează și la cabinetul radiologic de la IRO Iași, unde femeile interesate și care corespund criteriilor se pot programa. Trebuie să sune la ‪0753.477.774‬, de luni până vineri, între orele ‪9.00-16.00‬.

“Cabinetul imagistic pe roți” are: instalație radiologică digitală fixă pentru mamografie cu tomosinteză tip: Senographe Pristina 3D TM Mobile; stație post procesare; 11,6 metri lungime, 2,5 metri lățime și 3,5 metri înălțime;
masă: 10 tone; vestiar pentru femeile care vin pentru mamografie; cameră pentru personalul medical; rampă pentru persoane cu dizabilități.

Proiectul de screening pentru depistarea cancerului mamar se derulează până în 31 decembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *