Inedit! Festival de tarafuri organizat la Botoșani

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale  Botoşani, cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, organizează ediţia a V-a a Festivalului- concurs al tarafurilor „Constantin Lupu”, manifestare cultural – artistică naţională, ce se va desfăşura în data de 5 august 2022, în municipiul Botoşani.

Festivalul tarafurilor îşi propune să aducă un omagiu folcloristului, dirijorului şi violonistului Constantin Lupu (1951-2013). Personalitate remarcabilă a muzicii populare româneşti, Constantin Lupu a cules şi a interpretat folclor din zona Botoşanilor vreme de peste 40 de ani.

Urmarea acestor căutări este volumul numit „Folclor muzical instrumental din judeţul Botoşani”, unde găsim mai bine de 300 de melodii originale. În paralel cu activitatea de cercetare folclorică, iniţiază şi dezvoltă Taraful Datina, unde el însuşi cântă la vioară şi dirijează în acelaşi timp. Taraful Datina a avut un succes răsunător, acesta înregistrând două CD-uri şi ducând muzica tradiţională din Botoşani pe nenumărate scene ale lumii, în turnee efectuate în Europa, Africa, Asia şi America de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com