Zeci de elevi botoșăneni au absentat, astăzi, la Bacalaureat, la proba obligatorie a profilului

examen de bacalaureat, stiri, botosaniZeci de elevi botoșăneni au absentat, marți, la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de  Bacalaureat. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, din 2663 de candidați înscriși, au absentat 55.

Totodată, din totalul candidaților, 905 au susținut proba la istorie, iar 1703 la matematică.

La proba de limba română un elev a fost eliminat pentru fraudă

Tânărul susținea examenul la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani. Tânărul a pierdut, astfel, dreptul de a participa la examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

La nivelul județului Botoșani 2609 elevi, din 2758 de elevi înscriși au susținut luni, 20 iunie 2022,  proba scrisă la limba română din cadrul examenului național de bacalaureat.

„Elevii au fost instruiți referitor la faptul că sunt interzise în sala de examen telefoanele mobile, căștile audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care să permită conectarea la internet, iar încălcarea acestor reguli clare este sancționată  foarte aspru”, susțin reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Potrivit sursei citate, luni, au absentat la proba de limba și literatura română 39 de elevi. Dintre elevii înscriși la bacalaureat, 200 de candidați sunt absolvenți din serii anterioare, în timp ce 2558 sunt absolvenți ai anului școlar 2021-2022.

In zilele următoare, pe 22 iunie 2022 va fi proba la alegere.  Elevii  care  au urmat cursurile filierei bilingv-francofone, susțin pe data de 23 iunie 2022 proba scrisă la  disciplina non-lingvistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *