Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Anunțul oficial făcut de ANM

canicula botosaniAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o estimare a evoluției temperaturilor și precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni, respectiv în intervalul 20 iunie- 3 iulie.

Potrivit ANM, în Moldova, media regională a maximelor va coborî de la 32 de grade în prima zi a intervalului, spre 26 de grade în 22 iunie. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel încât media maximelor va atinge din nou 32 de grade în zilele de 25 și 26 iunie.

În a doua săptămână de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Minimele, de 14…16 grade, mediat regional în primele nopți vor scădea spre 12 grade, în data de 22 iunie, apoi vor crește treptat până spre 17…18 grade (în perioada 26 – 29 iunie).

Ulterior datei de 29 iunie și până la sfârșitul intervalului, variațiile nu vor fi notabile, astfel încât în medie se vor atinge valori minime de 16…17 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în perioada 26 – 30 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *