Amenzi uriaşe pentru românii care au primit tichetele sociale de 250 de lei

Ce amenzi riscă românii care au primit tichete în valoare de 250 de lei. Amintim că peste 2,5 milioane de români primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde. Distribuirea cardurilor a început de săptămâna trecută, cu o întârziere de peste o săptămână, iar suma de 250 de lei se acordă o dată la două luni, până la finalul anului 2022, scrie Playtech.ro.

Însă Guvernul a stabilit și sancțiuni pentru persoanele care nu folosesc în mod corespunzător aceste tichete acordate. Cei care beneficiază deci de aceste vouchere sociale pot primi amenzi mari dacă nu respectă regulile de utilizare a acestora.

Mai precis, banii de pe carduri vor putea fi cheltuiți de către beneficiari numai pentru alimente de bază sau hrană caldă. Dacă suma de 250 de lei primită va fi folosită în alt scop, sunt prevăzute amenzi uriașe. Astfel, pentru vânzarea voucherelor în schimbul unei sume de bani, românii pot primi o amendă cuprinsă între  7.650 lei și 10.200 lei.

De asemenea, sunt prevăzute amenzi și pentru firmele sau cantinele care vor oferi bani în schimbul voucherelor, iar amenzile vor fi cuprinse tor între 7.650 lei și 10.200 lei.

Unitățile care vând produse persoanelor ale căror vouchere nu le aparțin pot fi sancționate cu amenzi între 10.200 și 17.650 lei. Firmele emitente care nu alimentează la timp cardurile riscă și ele amenzi de până la 35.700 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *