Cât a plătit Gigi Becali pentru Dawa, fotbalistul de la FC Botoșani după care aleargă de mai multe luni

Joyskim Dawa (26 de ani) este primul transfer al FCSB-ului din această vară. Fostul fundaș al celor de la FC Botoșani va ajunge în cele din urmă la gruparea roș-albastră, care s-a interesat de serviciile sale și în trecut.

Fundașul camerunez s-a mai aflat în atenția FCSB-ului și în iarnă, însă suma cerută de Valeriu Iftime la acea vreme nu a fost pe placul lui Gigi Becali. Acum însă, afaceristul din Pipera a reușit să îl convingă pe omologul său de la FC Botoșani, plătind în jur de 350.000 de euro în schimbul lui Dawa.

Suma este una relativ mică dacă ar fi să ținem cont de cota de piață a fotbalistului și de cât solicita Valeriu Iftime în trecut. Cu toate acestea, finanțatorul moldovenilor a decis să păstreze procente dintr-un viitor transfer al camerunezului, la fel cum a făcut-o și în cazul lui Olimpiu Moruțan, potrivit digisport. Evaluat la 650.000 de euro, Dawa a fost om de bază în ultimul sezon pentru FC Botoșani.

Ce spunea Gigi Becali, în iarnă, după ce a ratat transferul lui Dawa

Joyskim Dawa a mai fost în atenția FCSB-ului și în iarnă, însă cele două cluburi nu au reușit să ajungă la un acord în privința sumei de transfer. Concret, Valeriu Iftime cerea 800.000 de euro la acea vreme în schimbul fotbalistului, în timp ce Gigi Becali era dispus să ofere doar 200.000 de euro.

„Am vorbit aseară cu el (n.r. – cu Valeriu Iftime). I-am zis că îi dau 200.000 de euro pe Dawa și el a cerut 800.000 de euro. Bine, mă, i-am zis că îi dau decât 200.000 de euro. Eu am zis că-i dau 800.000 de euro pe Edjouma, nu pe Dawa. Acolo trebuia să ceară el 800.000 de euro. L-am plimbat puțin, i-am zis de Dawa. Așa am făcut și cu un jucător. Eu îl dădeam cu 5 milioane de euro, ei au dat 8 milioane de euro, iar eu am mai cerut și 2 milioane de euro bonusuri. Asta e. Să ne ierte Dumnezeu că suntem oameni. Ne mai distrăm și noi”, spunea Gigi Becali, la Pro Arena.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *