FOTO! Modernizarea Bibliotecii Naționale de Poezie „Mihai Eminescu” din cadrul Memorialului Ipotești, într-un stadiu avansat. Șefa CJ: Va fi o bibliotecă modernă

Modernizarea Bibliotecii Naționale de Poezie „Mihai Eminescu” din cadrul Memorialului Ipotești, una dintre clădirile emblematice ale spațiului eminescian, avansează într-un ritm rapid, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Potrivit sursei citate, la această dată se lucrează la fațada exterioară, după care se vor face finisajele interioare.

Memorialul Ipotești, ca centru de excelență a culturii românești, ocupă un loc important în preocupările noastre. Consiliul Județean Botoșani a alocat peste 1,8 milioane de lei pentru lucrările de reabilitare, care acum sunt într-un stadiu foarte avansat. Investiția se va concretiza într-o bibliotecă modernă, cu un amfiteatru adaptat cerințelor vremurilor pe care le trăim și activităților culturale organizate la Memorial”, a precizat Doina Federovici.

Complementar, pentru reabilitarea celorlalte obiective de patrimoniu din cadrul Memorialului Ipotești, Consiliul Județean Botoșani va accesa o finanțare de patru milioane de euro în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *