Slujbă specială, duminică, la capela Penitenciarului Botoșani. Porţile închisorii de vor deschide

Duminica închinată tuturor sfinţilor este prilej de bucurie şi înălţare duhovnicească la Penitenciarul Botoşani. În această zi se cinstesc ocrotitorii şi ctitorii Capelei din incinta unităţii de detenţie botoşănene, Soborul tuturor sfinţilor fiind hramul principal al acestei biserici.  Urmare acestui fapt, în această zi  se vor deschide porţile unităţii pentru ca toţi cei ce vor să  se înalţe duhovniceşte să o poată face prin rugăciune în această biserică,  unde este nevoie atât de mult de rugăciunile mijlocitoare ale sfinţilor.

Reamintim credincioşilor, care vor da curs invitaţiei noastre la comuniune prin rugăciune, că accesul la Capela “Duminica tuturor Sfinţilor” din incinta Penitenciarului Botoşani se va face face în baza unui act de identitate, sâmbătă, 18.06.2022, începând cu orele 16.30, când se va oficia slujba Vecerniei Mari de către preoţii invitați.

De asemenea, duminică, 19.06.2022, începând cu ora 16.00 sala de conferințe a Protopopiatului Botoșani va găzdui Conferința “”Folosul Rugăciunii în privarea de libertate”. Aceasta va fi susținută de către preotul capelan al unității, alături de reprezentanți ai locului de deținere și de persoane private de libertate.

Tot cu acest prilej de sărbătoare, ținând cont și de faptul că în luna iunie se cinstesc Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar românesc, marți 21.06.2022, în Capela unității va fi oficiată Liturghia Arhierească de către Preasfințitul Părinte Nechifor Botoșăneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor alături de un sobor de preoți și diaconi.

Precizăm faptul că accesul în incinta unităţii pentru data de 18.06.2022 este permis pe baza unui act de identitate valabil, fără telefoane mobile, aparate foto sau alte dispozitive electronice de înregistrare foto-video, transmite printr-un comunicat Penitenciarul Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com