Cărți funciare gratuite pentru locuitorii unei comune din județul Botoșani

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților din comuna Mihai Eminescu, din județul Botoșani.

Finanțarea a fost asigurată prin Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”. Noile cărți funciare vor fi eliberate gratuit pentru cetățeni

 Astfel, în urma lucrărilor de înregistrare sistematică au fost înregistrate 16.919 de imobile, având 8.693,09 de hectare de teren, informează printr-un comunicat Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani.

Documentele tehnice ale cadastrului vor fi afișate la sediul primăriei din comuna Mihai Eminescu și pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) la adresa http://www.ancpi.ro/pnccf/, începând cu data de 20.06.2022, pentru 60 de zile, perioadă în care persoanele interesate pot depune contestații sau cereri de rectificare.

PNCCF are ca obiectiv înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România, în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI și din fonduri externe nerambursabile obținute prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

De asemenea, în cadrul Programul național de cadastru și carte funciară, lucrările de înregistrare sistematică pot fi finanțate și din bugetele locale ale UAT-urilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *