Nou concediu medical pentru asigurați. Anunțul făcut de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani

Părinţii care rămân acasă cu copiii aflaţi în carantină sau izolare primesc concediu medical pentru îngrijirea acestora.

Potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani, au fost modificate prevederile OUG nr.158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate și ale  Ordinului nr.15/2018 în sensul introducerii de reglementări privind concediul şi indemnizaţia pentru supravegherea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 18 ani, pentru care s-a dispus măsura carantinei sau a izolării.

”Asiguraţii pentru care nu se dispune măsura carantinei sau a izolării au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru supravegherea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 18 ani, pentru care s-a dispus măsura carantinei sau a izolării. În situaţiile în care, pentru copilul în vârstă de până la 18 ani s-a dispus măsura carantinei sau a izolării în condiţiile Legii nr.136/2020, durata concediului medical pentru supravegherea şi îngrijirea acestuia va fi stabilită de medicul curant sau, după caz, de medicul de familie, care a monitorizat copilul, în funcţie de evoluţia bolii şi durata monitorizării”, a declarat Alina Mustiață, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani.

Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru supravegherea şi îngrijirea copilului în vârstă de până la 18 ani, pentru care s-a dispus măsura carantinei sau a izolării, este de 100% din baza de calcul stabilită şi se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *