FOTO & VIDEO Focuri de armă la frontieră! Un contrabandist a abandonat țigări de peste 150.000 lei ca să scape de polițiștii de frontieră botoșăneni

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și ridicat în vederea confiscării, 10.987 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 150.000 de lei, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră. În data de 15 iunie a.c., în jurul orelor 07.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, pe timpul unei misiuni specifice, au observat pe direcţia localităţii de frontieră Baranca o persoană care fugea prin pădure.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanei, efectuând somațiile legale prin voce, însă aceasta nu s-a supus. Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar profitând de configuraţia terenului, persoana a fugit. În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului”, precizează sursa citată.

În imediata apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit şapte colete voluminoase, învelite în folie de polietilenă de culoare închisă, abandonate prin vegetaţie, iar în urma examinării preliminare s-a constat  faptul că acestea conţin ţigări.

La inventariere, a rezultat cantitatea de 10.987 pachete de ţigarete de diferite mărci, în valoare totală de 157.310 lei, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecerea ilegală a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *