Are doar 22 de ani, dar va sta patru ani la închisoare. Botoșăneanul, condamnat pentru tentativă de omor

Un tânăr de 22 de ani din Botoșani a fost condamnat, miercuri, de magistrații Curții de Apel Suceava pentru tentativă de omor. Este vorba despre Andrei Alexandru Cehren, din Știubieni, care  și-a înjunghiat în zona inimii prietenul de pahar. El va sta după gratii patru, decizia instanței sucevene fiind definitivă.

Curtea de Apel Suceava a majorat, miercuri, pedeapsa pentru tânărul din Botoșani, după ce în luna martie a acestui an el a fost condamnat de Tribunalul Botoșani la trei ani și jumătate de închisoare. Nemulțumit de pedeapsă, tânărul a contestat-o, dar instanța superioară a majorat-o.

Scandalul a avut loc pe 11 septembrie 2021, când botoșăneanul l-a înjunghiat pe un bărbat de 31 de ani, în urma unui conflict spontan avut cu acesta. La scurt timp după producerea faptei, agresorul a fost prins de polițiști, primind și mandat de arestare preventivă.

Solutia pe scurt:

În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod de procedură penală, respinge apelul declarat de către inculpatul Cehren Andrei Alexandru împotriva sentinţei penale nr. 30 din data de 15.03.2022 a Tribunalului Botoșani, ca nefondat. În baza art. 404 alin. 4 lit. a Cod de procedură penală, deduce în continuare din pedeapsă durata arestului preventiv de la 15.03.2022, la zi. În baza art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală, obligă apelantul inculpat să plătească statului suma de 400 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare din calea de atac. În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod de procedură penală admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani împotriva sentin?ei penale nr. 30 din data de 15.03.2022 a Tribunalului Botoșani. Desființează, în parte, sentința penală apelată, și, în rejudecare: Majorează cuantumul pedepsei principale aplicate de prima instanță inculpatului Cehren Andrei Alexandru de la 3 ani și 6 luni închisoare la 4 ani închisoare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *