Servicii publice reorganizate la nivelul Primăriei Botoșani. Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement rămâne fără spațiile verzi și își schimbă denumirea

Reprezentanții Primăriei Botoșani au hotărât reorganizarea unor servicii publice din subordine. Astfel, Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement va rămâne fără activitatea privind amenajarea spațiilor verzi și intervenții edilitare, acestea urmând să fie preluate de Serviciul public de administrare a piețelor, oborului și cimitirelor. Personalul care activa pe cele două domenii va fi preluat, de asemenea.

Prin actul de divizare parțială, denumirea Direcției Servicii Publice Sport și Agrement Botoșani se va schimba în Direcția pentru Sport și Agrement Botoșani. De asemenea, Serviciul public de administrare a piețelor, oborului și cimitirelor, va fi reorganizată la nivel de direcție, cu personalitate juridică, sub denumirea de Direcția de Servicii Publice Botoșani.

Decizia privind reorganizarea serviciilor publice de administrare a domeniului public Botoșani aparține primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care a anunțat în urmă cu o lună că nu este mulțumit de activitatea DSPSA pe spațiile verzi. Edilul a declarat în ședința de Consiliu Local de miercuri,  că s-a impus această reorganizare pentru o mai bună eficiență a serviciilor care aparțin  de domeniul public

Consilierii locali ai PNL au protestat față de acest proiect de hotărâre, prin absentarea de la ședința de miercuri.

„Considerăm că studiul supus aprobării Consiliului Local, privind reorganizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement prin divizarea parțială și transmiterea patrimoniului administrat de aceasta, aferent Serviciului Intervenții Edilitare și Serviciului Amenajare Spații Verzi către Serviciul Public de Administrare a Piețelor, Oboarelor și Cimitirelor, nu reprezintă o analiză reală, profesionistă, în vederea reorganizării unor servicii publice, ci o formă mascată de modificare a structurii manageriale în interesul unei grupări politicianiste. Invocarea unor argumente precum “este cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, deoarece Serviciul Public pentru Administrarea Piețelor, Oborului și Cimitirelor are venituri proprii, aspect care ar duce la degrevarea bugetului local” nu are niciun fundament real, știut fiind faptul că și Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement are venituri proprii. Din lectura ”studiului” nu înțelegem care sunt beneficiile acestei modificări administrative și cum crește gradul de eficiență în administrația publică locală”, precizează consilierii liberali.

În ciuda acestui fapt, proiectul a fost votat. Fosta Direcție de Servicii Publice Sport și Agrement se va ocupa doar de administrarea bazelor sportive și a zonei de agrement.

 

One thought on “Servicii publice reorganizate la nivelul Primăriei Botoșani. Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement rămâne fără spațiile verzi și își schimbă denumirea

  1. dom Primar spargeti gasca de sifonarea banilor din primarie se duce in gaura neagra de la cornisa bani sifonati de gastile politice cacanii… de asta tin cu dinții batausul de serviciu e gata sa loveasca au rezistat doar prin violenta si coruptie acolo…CAT MAI REPEDE ALTFEL VA FALIMETEAZA PRIMRIA ASA E OCUPATIA LOR SA VA FALIMENTEZE ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *