Peste 50 de intervenții ale pompierilor botoșăneni în perioada Rusaliilor, de la acordarea primului ajutor până la înlăturarea copacilor doborâți de vânt ori salvarea unei persoane dintr-o fântână

Pompierii și salvatorii SMURD au fost la datorie și în weekendul prilejuit de sărbătoarea Rusaliilor pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică au avut 51 de intervenții. Mare parte din misiunile gestionate de pompierii botoșăneni a constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, ceea ce înseamnă 25 de astfel de situații, potrivit unui comunicat transmis de Instituția Prefectului.

S-a intervenit și pentru salvarea unei persoane dintr-o fântână și înlăturarea pericolului de incendiu în urma producerii unui accident rutier.

În urma ploilor abundente ce au căzut sâmbătă după-amiază și a vântului puternic, echipajele ISU Botoșani au fost solicitate să intervină în șapte situații de urgență. Este vorba de înlăturarea unor copaci doborâți de vânt, a unui paratrasnet, dar și a unor elemente din structura a două acoperișuri.

Toate evenimentele s-au produs în municipiul Botoşani si nu s-au soldat cu pagube materiale însemnate.

La aceste evenimente se adaugă patru activități de verificare a secției ATI de la Spitalul de Urgență Județean „Mavromati” Botoșani, nouă misiuni în sprijinul refugiaților, o misiune de asanare a unei fântâni, una pentru transportul unei persoane supraponderale și una pentru deblocarea ușii de acces într-un apartament unde o persoană avea nevoie de îngrijiri medicale de urgență.

Totodată, pompierii au asigurat măsurile de prevenire a unei situații de urgență pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24 pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate, transmite sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *