Angajații de la Protecția Copilului Botoșani vor protesta în fața Prefecturii. Ce îi nemulțumește!

Sindicatul Impact, sindicat reprezentațiv la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, organizează miercuri 29 iunie 2022, între orele 10.00 – 12.00, în Piaţa Revoluţiei, în faţa Prefecturii Botoşani şi a Consiliului Judeţean, o acțiune de protest.

Anunțul a fost făcut de liderul Sindicatului Impact, Camelia Socianu, care spune că nemulțumirile pornesc de la salarii.

Timp de 5 ani de zile am sperat ca legea salarizării să fie aplicată și să fie eliminate discrepanțele și discriminările, de 4 ani de zile majoritatea funcționarilor publici nu au beneficiat de nicio majorare salarială, avem regulamente de sporuri pe care angajatorii nu pot să le aplice, de 7 ani alocația de plasament a copiilor aflați la AMP a rămas aceeași iar utilitățile folosite de acești copii sunt suportate de asistenții maternali care au salariile cele mai mici din sistemul de asistență socială, majoritatea asistenților personali nu beneficiază de toate drepturile cuvenite. Toate aceste probleme trebuie să fie auzite și de Guvern și de Parlament iar pentru acest lucru ne vom face auziți prin această acțiune de protest. Toți salariații care se consideră nedreptățiți, înjosiți sau discriminați, sunt așteptați în Piața Revoluției, miercuri, 29 iunie 2022 ora 10”, a declarat Camelia Socianu.

Sindicaliștii cer aplicarea Legii salarizării nr. 153/2017 actualizată în integralitatea ei pentru toți membrii de sindicat, salariați ai instituțiilor bugetare, acordarea drepturilor salariale prevăzute în regulamentele de sporuri tuturor categoriilor profesionale, inclusiv salariaților din sistemul de asistență socială, administrație publică, cultură, plata tuturor sporurilor și a drepturilor asociate salariului de bază prin raportare la salariile de bază actuale.

Corelarea salariilor angajaților salarizați conform articolului 11 din Legea nr. 153/2017 prin aplicarea coeficienților existenți la salariul minim garantat în plată, susținerea categoriilor profesionale defavorizate – asistenți maternali profesioniști, asistenți personali – prin majorarea alocației de plasament și susținerea utilităților pentru copii aflați în plasament la AMP și acordarea tuturor drepturilor salariale asistenților personali sunt alte revendicări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *