FOTO Grindina a afectat din nou județul Botoșani. Fenomenele meteo extreme în mai multe localități

Grindina a afectat, sâmbătă, din nou județul Botoșani. Gheața a lovit partea de Nord a județului Botoșani. Pagina de Facebook a Meteo Nord- Est a postat imagini cu grindină în localitățile Oroftiana, Liveni, Dersca, în contextul în care meteorologii au emis pentru sâmbătă după-amiază un Cod portocaliu pentru județul Botoșani.

Grindina a afectat, susțin localnicii, și localitatea Ibănești. Fenomenul a fost însoțit de ploi torențiale și de rafale puternice de vânt.

De altfel, un mesaj de urgență prin sistemul RoAlert a fost transmis, sâmbătă după-amiază, pentru populația din județul Botoșani, pe fondul avertizării de tip Cod portocaliu emise de Administrația Națională de Meteorologie.

„Avertizare meteo de averse torentiale care vor cumula local 35-40 l/mp, descarcari electrice, grindina. Perioada de manifestare 11.06.2022, intre orele 15.30 -16.30. Evitati deplasarile si luati masuri de adapostire si autoprotectie! Weather alert – heavy rain that will accumulate locally 35-40 l/sqm, electric discharges, hail. Period of manifestation 11.06.2022, between 15.30-16.30. Avoid any travels and take shelter and self-protection measures! IGSU”, este mesajul în română și engleză transmis de ISU.

Mesaj de urgență prin RoAlert pentru populația din județul Botoșani. Vezi ce a transmis ISU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *