FOTO Semafoare inteligente într-o intersecție din Botoșani

Municipalitatea botoșăneană pune semafoare inteligente într-o intersecție din Botoșani. Au demarat lucrările pentru în cadrul proiectului „Semaforizare inteligentă a trecerilor de pietoni situate în Calea Națională – zona BRD și Bulevardul Mihai Eminescu – zona monument Parcul Mihai Eminescu”. Potrivit primarului Cosmin Andrei, execuția, testarea și remedierea oricăror defecte sunt în sarcina SC ICE Computers SRL. Valoarea contractului este de 298.792 lei fără TVA.

Se vor realiza mai multe lucrări, printre care montări de țevi de protecție și cabluri subterane, consolidare stâlpi sau refacerea suprafețelor carosabile și trotuarelor. Traseele electrice pentru semaforul de pe Calea Națională vor fi îngropate iar cele de pe Bulevardul Mihai Eminescu vor fi instalate aerian, pe stâlpi metalici. Instalațiile de semaforizare vor include: lămpi LED de mare intensitate, cu aprindere instantanee, de iluminat stradal (iluminează trecerea de pietoni pe faza de traversare, cu rol de sporire a vizibilității), semafoare de vehicule, semafoare pentru pietoni, semafoare acustice pentru persoanele cu deficiențe de vedere, butoane pietonale și indicatoare prevăzute cu LED-uri verzi”, spune edilul.

LED-urile luminează intermitent numai pe perioada de acțiune, până la prima apăsare. După apăsarea butoanelor, acestea se sting, indicând luarea în considerare a comenzii. Totodată vor fi automate de dimensiuni reduse (dedicate automatizării instalațiilor de semaforizare rutieră, care se vor monitoriza online).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com