Măsuri dispuse la nivelul județului Botoșani pentru minivacanța de Rusalii. 11 autospeciale, dotate cu aparate radar, etilotest și DrugTest, în trafic

În aceste zile, polițiștii botoșăneni, jandarmii, polițiștii de frontieră și pompierii vor fi la datorie, de minivacanța de Rusalii.  Peste 250 de polițiști vor acționa, împreună cu alte structuri, atât în stradă, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru descurajarea oricăror fapte antisociale, cât și constituiți în echipe de cercetare penală, pentru a desfășura activitățile specifice în momentul în care se va impune acest lucru.

Scopul prezenței noastre în spațiul public este unul preventiv, facem apel către cetățeni să respecte regulile de conviețuire socială, drepturile și libertățile celorlalți, pentru a evita astfel să fie implicați în evenimente nedorite. Din experiență, putem spune că excesul de alcool a contribuit, de cele mai multe ori, la comiterea de fapte antisociale, motiv pentru care vă recomandăm să fiți moderați și sub nicio formă, să nu vă urcați la volanul autovehiculeleor dacă ați consumat orice cantitate de alcool. Vom avea o prezență activă în zonele în care s-au înregistrat evenimente antisociale, în principiu, cu violență, pentru a preveni astfel de fapte, iar în situația în care aceste evenimente nu vot putea fi prevenite, nu vom ezita să luăm, cele mai drastice măsuri prevăzute de lege, față de persoanele care se fac responsabile de comiterea acestora”, transmite printr-un comunicat Instituția Prefectului Botoșani.

Sunt vizate locurile în care se formează aglomerări de persoane, cluburile, discotecile, zonele de agrement.

Polițiștii rutieri vor fi, de asemenea, prezenți pe arterele din județ, cu 11 autospeciale, dotate cu aparate radar, etilotest și DrugTest, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Împreună cu polițiștii vor acționa și cei din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate.

Pompierii și salvatorii SMURD vor fi la datorie, în județul Botoșani, în perioada 11-13 iunie a.c. Aceștia vor fi pregătiți să acționeze pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor sau a animalelor din medii ostile vieții, în situația în care se vor înregistra astfel de cazuri și pentru acordarea primului ajutor medical.

Având în vedere că, în acest sfârşit de săptămână, se celebrează sărbătoarea Rusaliilor şi, totodată, debutează vacanţa de vară pentru copii, Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat. Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă. Poliţiştii de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, mai precizează sursa citată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *