FOTO Peste 300 de părinți și copii dintr-o comună din județul Botoșani s-au întâlnit cu pompierii. Vezi motivul!

Peste 300 de părinți și copii din comuna Mihălășeni au participat, astăzi, la o acțiune de educare preventivă desfășurată de pompierii botoșăneni, în cadrul campaniei de informare, conștientizare și responsabilizare a adulților „Un cămin sigur pentru copilul tău! “, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Salvatorii botoşăneni le-au arătat părinților, bunicilor și celor care au în grija copii, care sunt pericolele la care sunt expuși cei mici în propriile locuințe, dar și măsurile ce trebuie luate pentru a fi evitate astfel de accidente.
În timp ce adulții au învățat cum să prevină accidentele casnice sau cum să acorde primul ajutor în astfel de situații, cei mici au participat la activități interactive cu rol educativ în domeniul situațiilor de urgență, conduse de mascota inspectoratului, pompierul Sam. Îmbrăcați în costume de intervenție, micii pompieri au trecut printr-un tunel, au salvat un ursuleț sau un cățeluș de pluș de pe tobogan, au alergat printre jaloane şi au stins un incendiu imaginar. Copiii de gimnaziu au parcurs un traseu tehnic – aplicativ, asemănător cu proba „pista cu obstacole pe 100 de m” din concursul „Prietenii Pompierilor”.

Au fost răsplătiți cu dulciuri și multe aplauze. Pompierii le-au vorbit copiilor și despre cum să prevină o situație de urgență și cum să se comporte în cazul producerii unui eveniment nedorit, dar și cum să procedeze atunci când descoperă muniție rămasă neexplodată.
Toți cei prezenți au avut posibilitatea să învețe practic să acorde primul ajutor.
La sfârșitul întâlnirii, fiecare participant a primit câte o broșură, realizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani cu sprijinul „Fundației pentru SMURD”, care conține sfaturi pentru prevenirea accidentelor casnice.

Unic la nivel național, proiectul își propune prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii sub 5 ani. Dezvoltarea conceptului de cămin sigur pentru copilul tău a fost impusă de faptul că, în ultimii ani, tot mai mulți copii botoșăneni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu substanțe toxice, s-au opărit, au înghițit corpi străini ori au suferit diferite traumatisme. Având în vedere faptul că broșura conține zece sfaturi utile pentru părinți, data de 10 a fost declarată ziua campaniei, precizează ISU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *