Două școli din județul Botoșani premiate de ministrul Educației. Au primit titlul de „Școală Europeană”

Miercuri, 8 iunie 2022, la Palatul Parlamentului, într-un cadru festiv, a avut loc premierea școlilor câștigătoare ale competiției “Școală Europeană”. În premieră, ministrul Educației, prof. univ. dr. Sorin Mihai Câmpeanu, a înmânat trofeul și celor două scoli premiate din județul Botoșani: Liceul “Regina Maria” Dorohoi și Școala Gimnazială nr. 10 Botoșani.

Delegația judetului Botoșani a fost însoțită de inspectorul școlar general, prof. dr. Ada-Alexandrina Macovei și de inspectorii pentru proiecte, prof. Gianina Butescu și prof. dr. Daniela Pintilei. Fiecare dintre școlile premiate a fost reprezentată de o delegație reprezentativă. Școala Gimnaziala Nr.10 Botoșani, a treia oară câștigă titlul de
Școala europeană: 2014-2017, 2017-2022, 2022-2025, fiind reprezentată de director prof. Onofraș Gheorghe, responsabil proiecte europene, prof. Nechifor Cristina și de eleva Gheațău Ema Alexandra.

Liceul “Regina Maria”, de asemenea, pentru a treia oară câștigă acest titlu, fiind reprezentat de director, prof. Bolohan Gabriela, prof. Ciobanu-Ilucă Cristina, director adjunct și de Carp Alexandra-Petruța, elevă.
La competiție a participat și Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani, care a obținut un punctaj foarte bun, dar insuficient pentru obținerea titlului.

“Felicit toate școlile care dețin acest titlu din anii precedenți, pe cele care au redobânditanul acesta titulatura de Școală Europeană, atât la nivelul structurilor de conducere, al fiecărui coleg profesor implicat, precum și pe toți elevii participanți la proiecte internaționale”, a spus Ada Macovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *