VIDEO Lucrările de extindere a cimitirului Eternitatea sunt în toi. Cosmin Andrei: Vom avea aproximativ 7.000 de locuri de înhumare

Lucrările de extindere a Cimitirului Eternitatea din municipiul Botoșani sunt în toi, potrivit primarului Cosmin Andrei. Firma Cornell s Floor a câștigat această lucrare, care va presupune amenajarea a 7.000 de locuri de înhumare, dar și a unei parcări pentru 60 autoturisme și 2 autocare,  plus iluminat public de siguranță. De asemenea, se vor amenaja spații verzi, se va amplasa mobilier urban, dar și camere de supraveghere. Termenul de finalizare este 18 luni.

„La cimitirul Eternitatea vom avea aproximativ 7.000 de locuri de înhumare, facem rețele de canalizare menajeră și ape pluviale, amenajare de alei pietonale, parcare cu 60 de locuri pentru autoturisme și două autocare, platformă pentru pubele, iluminat public de siguranță, amenajare de spații verzi, mobilier urban”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Cosmin Andrei.

Valoarea investiției este de 4,3 milioane lei fără TVA. Cimitirul „Eternitatea” datează din anul 1880 și are în jur de 8.000 de locuri de veci. În acest cimitir își dorm somnul de veci și boieri care au lăsat moștenire orașului clădiri monument istoric deosebite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *