Copil de 8 ani, mort într-un accident. Botoșăneanul vinovat de tragedie, condamnat definitiv

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din județul Botoșani, care a ucis un copil, în urma unui accident cu căruța, a fost condamnat, definitiv, marți, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare. Botoșăneanul a primit sentința finală din partea magistraților Curții de Apel Suceava, după ce o pedeapsă similară a fost dictată, pe 7 ianuarie, și de Judecătoria Botoșani. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani au contestat pedeapsa, însă Curtea de Apel Suceava a respins, marți, apelul.

Petru Valentin Balan, din Bălușeni, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, se deplasa, în octombrie 2016, cu o căruță pe un drum sătesc din Bălușeni, dinspre Imașul Bârlădeanca spre centru localității. Pe fondul consumului de alcool și a vitezei de deplasare, acesta a pierdut controlul asupra căruței, iar vehiculul a lovit tubul pentru scurgerea apei pluviale din partea stângă a drumului, în direcția sa de deplasare și s-a răsturnat pe partea carosabilă acoperită cu pietriș.

În urma accidentului, a rezultat decesul lui Robert Mihăiță, de opt ani. Copilul a decedat la fața locului în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de personalul SMURD. De asemenea, un alt copil, de șase ani, a fost rănit, suferind o contuzie la umărul drept. Și căruțașul a fost rănit, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral cu multiple plăgi pe scalp.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 421 pct. 1 lit. b Cod de procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, împotriva sentinţei penale nr. 28 din 7 ianuarie 2022, pronunţată de Judecătoria Botoşani, în dosar nr. 3373/193/2021. În baza art. 275 alin. 3 Codul de procedură penală cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 Cod de procedură penală, onorariul pentru domnul avocat Lascu Eugen, desemnat din oficiu pentru intimatul-inculpat Bălan Petru Valentin, în cuantum de 868 lei, se avansează din fondul MJ în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 7.06.2022.
Document: Hotarâre  635/2022  07.06.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *