Un tânăr din Botoșani a violat o adolescentă. Va sta ani buni după gratii

Un tânăr de 29 de ani, din comuna Todireni, a fost condamnat de Judecătoria Săveni la ani buni de închisoare după ce, în luna mai 2021, a violat o adolescentă. Magistrații din Săveni au dispus, săptămâna trecută, condamnarea lui Ionuț Gopșa, din comuna Todireni, la pedeapsa de opt ani și jumătate de pentru săvârșirea infracțiunii de viol, însă, pentru că mai avea o condamnare, acesta va trebui să execute o pedeapsă de peste 11 ani de închisoare, adică nouă ani de închisoare și 779 de zile.

Fapta s-a petrecut în data de 31 mai 2021, atunci când tânărul, prin constrângere și amenințări, ar fi întreținut raporturi sexuale cu o tânără de 17 ani din aceeași localitate, în timp ce se aflau într-un autoturism, pe un drum de exploatare agricolă din comuna Ungureni.

Tânărul a fost obligat și la plata unor daune morale de 50.000 de lei față de victimă.

Solutia pe scurt:

În baza art. 218 alin. (1) ?i (3), lit. c) din Codul penal, cu aplic. art. 41 alin. 1 din Codul penal, rap. la art. 43 alin. 1 din Codul penal şi art. 396 alin. (1) și (2) din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul Gopşa Ionuţ (…), la pedeapsa de 8 (opt) ani și 6 (șase) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de viol, în stare de recidivă postcondamnatorie. În baza art. 67 alin. (2) rap. la art. 66 alin. (1) lit. a, b, d, n din Codul penal, aplica inculpatului, pe lângă pedeapsa principală de 8 (opt) ani şi 6 (șase) luni închisoare, stabilită pentru infracțiunea de viol, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării următoarelor drepturi, pe o perioadă de 5 ani: – dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice; – dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat; – dreptul de a alege; – dreptul de a comunica cu victima, DGA, (…) şi de a se apropia de aceasta.

În baza art. 335 alin. (2) din Codul penal, cu aplic. art. 41 alin. 1 din Codul penal, rap. la art. 43 alin. 1 din Codul penal și art. 396 alin. (1) și (2) din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul Gopşa Ionuţ, cu datele de identificare sus-menționate, la pedeapsa de 1 (un) an și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în stare de recidivă postcondamnatorie. În baza art. 67 alin. (2) și 68 alin. (1), lit. c), rap. la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, aplica inculpatului, pe lângă pedeapsa principală de 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, pentru o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale, după grațierea totală sau a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripție a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiționate. În baza art. 65 alin. 1 din Codul penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea dreptului prev. de art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, pe perioada exercitării pedepsei principale, respectiv dreptul de a conduce pe drumurile publice vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

În temeiul art. 38 alin. (1) Cod penal, și art. 39 alin. (1), lit. b) Cod penal, constată că cele două infracțiuni imputate inculpatului Gopșa Ionuț, au fost săvârșite în condițiile concursului real de infracțiuni și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 8 (opt) ani şi 6 (șase) luni închisoare, la care adăuga un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, 6 (șase) luni închisoare, rezultând o pedeapsă de 9 (nouă ani) închisoare.

În baza art. 104 alin. 2 din Codul penal, dispune revocarea liberării condiționate privind restul de pedeapsă de 779 zile, rămas neexecutat din pedeapsa de 6 ani şi 9 luni închisoare, stabilită prin sentința penală nr 316/06.03.2017, pronunțată de Judecătoria Botoșani în dosarul nr. 18351/193/2016, definitivă prin necontestare. În baza art. 43 alin. 2 din Codul penal, adăugă pedeapsa de 9 ani închisoare, stabilită prin prezenta, la restul de 779 zile, rămas neexecutat din pedeapsa 6 ani şi 9 luni închisoare, stabilită prin sentința penală nr 316/06.03.2017, pronunțată de Judecătoria Botoșani în dosarul nr. 18351/193/2016, definitivă prin necontestare, inculpatul având de executat pedeapsa rezultantă de 9 (nouă) ani şi 779 zile în regim de detenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *