FOTO Doi tineri prinși de polițiștii de frontieră botoșăneni cu documente false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, în posesia a doi cetăţeni din Republica Moldova, o carte de identitate românească şi un permis de conducere, documente ce s-au dovedit a fi false.

„În data de 05 iunie a.c., în jurul orei 10.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieşi din România, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 30 de ani, pasager al unui autocar ce efectua o cursă regulată Praga-Chişinău. În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit, colegii noștri descoperind asupra bărbatului o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele și fotografia acestuia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals”, se precizează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a procurat documentul în urmă cu aproximativ un an, în timp ce se afla la muncă în Cehia, de la un cetăţean străin, în vederea facilitării încheierii unui contract de muncă, plătind suma de 150 de euro.

Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani, pasager al unui microbuz.

Polițiștii au descoperit asupra bărbatului un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, care avea imprimată fotografia şi numele persoanei în cauză. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că seria permisului descoperit figurează pe numele altei persoane, documentul în cauză neîndeplinind condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul nu este titular de permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că documentul îi aparţine, însă nu l-a folosit niciodată. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *