Un bărbat din Botoșani s-a culcat de două ori cu o fetiță de 14 ani. Decizie a instanței în cazul său

Un bărbat acum în vârstă de 42 de ani a fost condamnat, vineri, de Judecătoria Dorohoi pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor. Botoșăneanul a fost găsit vinovat într-un dosar în care a fost acuzat că, în 2019, ar fi întreținut, de două ori, relații sexuale cu o fetiță care la acea dată avea doar 14 ani.

Faptele s-au produs pe raza localității Văculești, iar victima și-ar fi dat consimțământul. Din acest motiv, judecătoriii din Dorohoi l-au condamnat pe bărbat la doar un an și opt luni de închisoare. De asemenea, individul a fost obligat la plata sumei de 25.000 lei, cu titlu de daune morale către victima sa.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată la instanța superioară.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 220 alin. 1,C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen., rapt. la art. 392 C.P.P., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.P.P. condamnă inculpatul Herghelegiu Ioan- Valentin, la pedeapsa de 1 (un) an și 8 (opt) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (două acte materiale). În temeiul art. 67 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b, n, din C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a comunica sau de a se apropia de persoana vătămată P.D.V. la o distanță mai mică de 100 m, pe o perioadă de 3 ani, ce se va executa conform art. 68 alin. 1 lit c C.pen.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *