Botoșănean prins la volan cu un permis de conducere italian fals

Un botoșănean a fost prins cu un permis de conducere italian fals. Săndel C., de 52 de ani, din Dersca, a fost oprit, duminică seară, în trafic, de lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Rutier Suceava, pe raza orașului Siret, județul Suceava. El circula pe Drumul Național 2, direcția de deplasare dinspre orașul Siret către Punctul de Trecere a Frontierei Siret, la volanul autoturismului marca Volkswagen Passat și nu purta centura de siguranță.

Când să-l legitimeze, el le-a spus oamenilor legii că nu are asupra sa cartea de identitate însă a prezentat organelor de poliție un permis de conducere eliberat de autoritățile din Italia.

„Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea și valabilitatea permisului de conducere prezentat au fost efectuate verificări în baza de date ocazie cu care s-a stabilit că documentul înmânat figurează la stare Document Invalid, ce are o valabilitate din data de 07.03.2008 până la data de 26.08.2008, fapt ce nu există concordanțe între actul înmânat și baza de date.  Totodată, permisul de conducere  a fost verificat la fața locului, sens în care s-a constatat că acesta nu prezinta elemente de siguranță tipice pentru permisele de conducere eliberate de autoritățile Italiene, fiind contrafăcut (fals)”, potrivit IPJ Suceava.

Botoșăneanul nu figura ca fiind posesor de permis de conducere eliberat de autoritățile străine. El este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de  complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, şi „uzul de fals”,  și sub aspectul comiterii infracțiunii de „falsul material în înscrisuri oficiale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *