FOTO Grindina a făcut prăpăd în județ. Fermier din Botoșani: Pe toată raza comunei au fost afectate aproximativ 1500 ha

Grindina a lovit din nou, în județul Botoșani! Culturile fermierilor afectate în procent de cca. 50 la sută, de bucățile de gheață. A bătut grindina în mai multe localități din județul Botoșani, după ce meteorologii au emis mai multe alerte valabile pentru câteva localități. În imaginile de joi seara – 2 iunie, se observă daunele produse. Tânărul Calistru Cosmin George este unul dintre fermieri, care are culturile afectate de furtuna de joi, 2 iunie, ce a lăsat prăpăd în jurul ei.

”Pe toată raza comunei Avrămeni, județul Botoșani, grindina din data de 02 iunie, a durat aproximativ 30 min. Cantitatea aproximativă de apă a fost 40-50 /m². Pe toata raza comunei Avrameni au fost afectate aproximativ 1500 ha din care 500 – 700 compromise (grâu, rapiță, porumb, floarea soarelui, soia). În ferma proprie au fost afectate (valori aproximative): 80 ha porumb, 50 ha floarea soarelui, 50 ha rapiță, 12 ha grâu. Este foarte greu pentru noi, fermierii, din zona comunei Avrămeni, să ne vedem culturile distruse după furtuna din 2 iunie 2022, cu o cădere forțată de grindină de aproximativ 30 min. Urmează ca noi să depunem din nou eforturi pentru pregătirea terenului și reînsămânțarea acestuia. Aș mai putea spune că, majoritatea fermelor sunt mici și nu ne permitem să asigurăm culturile”, a declarat fermierul pentru Lumea Satului .

Fermierul a mai specificat faptul că, în zonă nu sunt și centre antigrindină. ”Momentan nu avem informații dacă sunt funcționale sistemele anti-grindină din județ.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *