Cel mai tânăr fermier din Botoșani! La doar 23 de ani, botoșăneanul are zeci de bovine din rasa Bălțata românească

Un tânăr din Botoșani este considerat unul dintre cei mai mari fermieri din sectorul zootehnic din Botoșani. La doar 23 de ani, acesta deține zeci de vaci dintr-una din cele mai bune rase, scrie Lumea Satului. Dan Asiminicesei este din localitatea Cotârgaci, județul Botoșani, și și-a prezentat animalele la ultima expoziție de la Stațiunea de la Popăuți.

Botoșăneanul deține un efectiv de circa 40 de bovine din rasa Bălțată românească, dar și o fermă vegetală de aproximativ cinci hectare.

„Am ales această rasă, Bălțata românească, pentru că are un procent bun de grăsime a laptelui și este rezistentă. Nu sunt animale chiar greu de întreținut, de fapt este o rasă care se adaptează ușor în orice zonă. În ceea ce privește perspectivele anului agricol, în 2021 au fost precipitații suficiente, ca urmare stocurile de furaje sunt suficiente. Stăm bine la acest capitol, încă avem stocuri de anul trecut. Vom vedea ce ne aduce anul acesta. În afara fermei de animale, avem și o fermă vegetală cu cca. 50 ha. Terenurile le cultivăm cu floarea-soarelui, porumb și lucernă, soia. Majoritatea cerealelor le folosim pentru furajarea animalelor, iar surplusul îl vindem. În acest sector nu este chiar ușor pentru că nu ai zi liberă, nu există un program fix. Pe viitor aș vrea să îmi extind atât ferma de animale, cât și cea vegetală, dar și să accesez un proiect european“, menționează tânărul botoșănean.

One thought on “Cel mai tânăr fermier din Botoșani! La doar 23 de ani, botoșăneanul are zeci de bovine din rasa Bălțata românească

  1. Beavo. imi pare bine s-aud ca la 23 de ani la nici5 ani de la majorat sunt unii care au afaceri de milioane. Poti sa ne spui si noua cum ai inceput si cum ai facut primii bani pt a incepe aceasta afacere??? Presupunem ca parintii tai nu au nicio legatura,da? Tu ai plecat de la Zero,da?:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *