Mesajul tranșant al unui medic din Botoșani pentru „mămicile jignite și maltratate”. „Acesta este un apel la abandon”

Un cunoscut medic din județul Botoșani a venit cu un mesaj tranșant pentru „mămicile jignite și maltratate de șpăgarii din Pediatrie Dorohoi”. Șeful Secției de Pediatrie Dorohoi, medicul Codruța Sabău Ostafi a făcut un „apel la abandon”, cerându-le mamele care se consideră jignite de cadrele medicale să aleagă alte spitale și chiar alți pediatri.

„Acesta este un apel la abandon. Dragi mămici care ati fost jignite si maltratate de șpăgarii din Pediatrie Dorohoi -vă rog abandonați-ne! Mergeți la alte spitale, la alti pediatrii! E enervant sa fii judecat de niște oameni care nu au aceeasi expertiza cu tine DAR care iși dau cu părerea mai abitir ca profesorii de la UMF! Dragi mămici jignite – câte nopți dormiți departe de copiii dumneavoastră într-o lună? De cate ori ați ratat prânzul cu familia ? De cate ori ati lipsit de la ședința cu părinții sau de la serbare sau de la festivitatea de început de an?? De cate ori – într-o lună, ati muncit pe modul continuu cate 28-30 de ore?? Dragi mămici jignite de șpăgarii din Pediatrie – in unele zile, in a 28 oră de munca îți pierzi răbdarea!”, a spus Ostafi.

Medicul susține că pacienții au și obligații, nu doar drepturi. Ostafi a ținut să menționeze că doctorița Teioșanu ar fi fost calomniată pe rețelele de socializare de către diverse mămici, pe nedrept.

„Știți cât este timpul mediu de așteptare în urgență în țările civilizate în care va doriți sa trăiți? 12-16-20 de ore! de ore! Urgența majora, care intră mai repede nu este: febră, durerea de burtică, tusea seacă! La spital, înainte de ora 15, aveți obligația să vă prezentați cu actul de identitate al copilului și cu bilet de trimitere de la medicul de familie. De câte ori ați venit cu bilet de trimitere? De câte ori ați avut actele copiilor la dumneavoastră? Dragi mămici jignite, eu nu sunt Codruța- sunt dr.Ostafi, șeful Secției de Pediatrie, coordonatorul Compartimentului Neonatologie. Codruța imi spun prietenii sau cei cu care m-am licențiat in aceeași vară. Doamna dr. Teioșanu, este un medic dedicat, cu peste 30 de ani de experiență, care stă nopți în șir lângă copiii bolnavi! Doamna Doctor Teiosanu nu merită să fie calomniată de către diverse persoane care nu au reușit să fie absolvenți ai clasei a treia – clasa tainelor ortogramelor. Repet- Abandonați-ne! Însă nu uitați – că și noi suntem oameni, soții, mame, prietene, pacienți pe lângă șpăgari si întorcători cu spatele! Da, mămici jignite! Ca sa nu murim de epuizare – avem obligația sa ne protejăm. Trebuie să ieșim din cabinet când ni se încheie programul și nu 2 ore mai târziu, să vă solicităm acte de identitate și bilete de trimitere”, mai spune medicul.

3 thoughts on “Mesajul tranșant al unui medic din Botoșani pentru „mămicile jignite și maltratate”. „Acesta este un apel la abandon”

  1. Trageti mâța de coadă de coada prin cabinete, medic si asistenta, discutand absurditati.
    Aveti motive ca nu vin mamele cu trimitere de la medicul de familie…se poate intampla.
    Chiar si me. Eram in alta localitate cand copilului i se facuse rau noaptea, dimineata febra, tuse…..m- am dus la urgente cu el. Comportamentul celor de la spital, unul inuman. Multe ifose, pregatire slaba. V- ati facut medici numai pentru salarii mari si spagi babane.
    Poate ca medicul din articol nu face parte din aceasta categorie, sunt si mici exceptii. Dar sa nu ia parte colegilor de breasla ca nu are de ce.
    45 de minute am asteptat la usa sa intru la medicul meu de familie. Discutii in cabinet despre nunti si copii, rasete……venise apoi o pila si a intrat aia. Inca 40- 50 de minute. Doua ore am asteptat la usa cabinetului pentru o trimitere la dermatologie .
    12- 20 de ore de asteptat in Romania , cu o mana de pacienti la Urgente? In strainatate sunt zeci…….si nici vorba de atatea ore de asteptare. La Dorohoi se prea poate…. si in toata Romania. Timpul trece, leafa merge.
    Spuneti pacientilor sa vina si cu aparate de inregistrare, sa nu vorbim….vorbe.
    S- a lucrat intens la umflarea salariilor medicilor si asistentelor, dar nu sunt instruiti cum sa se comporte frumos si normal cu pacientii. Fiecare om acasa are problemele lui, lipsurile lui, nu- l stie nimeni.
    Iar la spital sunt tratati oamenii cu sictir si interes suprafinanciar. ADEVARAT ca nu cere nimeni nimic, dar nici o aspirina nu ti se da de nu bagi un plic, o mica mare atentie.
    De aceea oamenii se duc la spital in ultimul moment. Din lehamite!

    1. Mai bine de-atat nu le putea spune nimeni ! Felicitari, desi o spun cu amaraciune in glas ! Mie nu-mi plac filmele despre spitale de urgenta sau seriale de genul asta, pentru ca stiu ca la noi SE MOARE LA USA MEDICULUI . Indiferenti, plini de sine si de ifose, iar cei care devin acum medici sunt de o prostie crasa . NU MAI ESTE MEDICINA, CEEA CE ERA ODATA !!! S-a distrus in tara asta si medicina si invatamantl ! La asta ne-a ds democratia prost inteleasa !!!

  2. Si la maternitatea Botosani , sa vedeti ce limbaj au doctoritele si asistentele cu viitoarele mamici, ma intreb daca in fisa postului au atributiuni de acest fel, daca intradevar exista , imi cer scuze, in schimb daca strecori ceva prin buzunarul de la halat, se schimba situatia, pe moment , in urmatoarea zi de control nu ,,ai virat,, se aplica acelasi limbaj urat.Ma intreb , daca dnele doctor si dnele asistente , cred ca au nascut copii , au trecut si ele prin acest procedeu? Daca da, inseamna ca atitudinea lor trebuia sa fie alta, sa nu jignesti , sa nu spui ca sunt animale, sa vorbesti frumos,ca ….sa avem pardon ca salariile sunt mai mult decat frumusele.Ma intreb daca si in alte maternitati din tara, se practica acesta atitudine, daca da atunci e jale, trebuie inainte de angajare sa treaca putin pe la psiholog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *