FOTO Drum național din Botoșani, blocat de un copac doborât de vânt. Drumarii au intervenit de urgență

O porțiune de drum național din județul Botoșani a fost blocată, joi seară, din cauza unui copac doborât de vânt. Au inervenit lucrătorii Secției Drumuri Naționale Botoşani – District Manoleasa, pentru îndepărtarea unui arbore doborât de vântul puternic pe DN 24C, zona Ripiceni.

Mai multe localități din județul Botoșani au fost afectate după vijeliile de joi după-amiază, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani. Meteorologii și hidrologii au emis, în după-amiaza zilei de 2 iunie, șase avertizari tip cod portocaliu și galben de ploi abundente și inundații.

Potrivit ISU, între orele 19.00 – 21. 00, în dispeceratul integrat ISU – SAJ Botoșani, au fost recepționate șapte apeluri din partea cetățenilor din zonele afectate. La Săveni, pompierii militari de la Garda de Intervenție Săveni, dar și voluntarii din oraș au intervenit pentru înlăturarea unui stâlp căzut pe o stradă.

La Cândești, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte. În Lișmanița (oraș Darabani) și Miron Costin (comuna Vlăsinești), cetățenii au cerut sprijin pentru înlăturarea unor fire electrice căzute pe o stradă, dar și pentru că exista pericol de producere a unui incendiu la un stâlp electric. Cazurile au fost direcționate către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Darabani si Vlăsinești, dar și către furnizorul de energie electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *