FOTO! Sute de botoșăneni au marcat Ziua Eroilor în Cimitirul Pacea

Sute de botoșăneni au participat, joi, alături de oficialități, la ceremonia militară și religioasă prilejuită de Înălţarea Domnului- Ziua Eroilor, la Cimitirul Eroilor „Pacea 1”. La ora 12:00, au bătut clopotele timp de trei minute pentru eroi, iar ulterior s-a derulat o ceremonie religioasă.

Au urmat  depuneri de coroane şi  defilarea detaşamentului de onoare, format din militari de la Batalionul de Artilerie „Alexandru cel Bun” și Depozitul 33 Materiale Tehnice “Moldova”.

La eveniment au participat autoritățile locale, șefi de instituții publice, veterani de război, cadre militare în rezervă și retragere.

An de an, de Înălțarea Domnului, noi, romanii, ne omagiem eroii. Păstrăm vie amintirea faptelor lor de curaj, ne înclinăm frunțile și rostim o rugăciune pentru sufletele celor care au pierit departe de cei dragi. Prin jertfa supremă, eroii sunt cei care au apărat libertatea, credința strămoșească, integritatea, demnitatea țării și a poporului român și au contribuit din plin la aprecierea de care Romania se bucură astăzi”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *