Femeile din trei comune din Botoșani se vor putea testa gratuit, luna aceasta, pentru cancer de col uterin prin intermediul unității mobile de screening

Femeile din trei comune din Botoșani se vor putea testa gratuit, luna aceasta, pentru cancer de col uterin prin intermediul unității mobile de screening. Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin se vor face la Darabani, Santa Mare și Călărași.

Pe 3 iunie, la Darabani, unitatea mobilă de screening va fi de la ora 09.00, în fața Casei de Cultură „Teodor Balș”.  Pe 15 iunie, unitatea va ajunge de la ora 09.00 în fața dispensarului din Călărași și în aceeași zi, de la ora 12.00 în curtea Primăriei din Santa Mare.

Doamnele cu vârsta între 25 și 29 de ani vor face testare Babeș Papanicolaou, iar cele cu vârsta între 30 și 64 vor beneficia de testare HPV. Testările sunt gratuite, iar femeile au nevoie doar de buletin în original și copie. Echipa medicală le va recola secreții de la nivelul colului. Doamnele și domnișoarele trebuie să se pregătească așa cum fac
în mod obișnuit pentru un consult ginecologic.

Echipa medicală de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași se deplasează cu unitățile mobile de screening pentru prevenirea cancerului de col uterin în localitățile unde există interes din partea autorităților locale și medicale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *