Au racolat fete prin metoda Loverboy și le-au obligat să se prostitueze la Botoșani. Cum încearcă să scape de pușcărie

Foto: ziarul de Iasi

Trei membri ai clanului Gangal îşi încearcă ultima şansă în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cei trei au fost condamnaţi definitiv în ianuarie de Curtea de Apel, însă au apelat la o cale extraordinară de atac. Doar una dintre cereri a fost admisă în principiu, urmând să fie analizată în septembrie, scrie Ziarul de Iasi.

Constantin Gangal, soţia acestuia Gabriela şi fiul lor Bogdan Costel au fost condamnaţi la 6 ani de închisoare, 4 ani, respectiv 7 ani şi 8 luni de detenţie pentru trafic de persoane. Cei trei au fost acuzaţi de procurorii DIICOT că ar fi exploatat sexual trei fete, dintre care una minoră, forţându-le să se prostitueze în Iaşi, Botoşani, dar şi în oraşe din Marea Britanie. Fetele erau recrutate prin metoda „loverboy” de către cei doi bărbaţi, fiul fiind considerat de anchetatori ca principalul organizator al reţelei. De la cei trei s-a dispus confiscarea sumei de 90.000 de lei, reprezentând estimarea sumelor încasate din exploatarea fetelor.

Împotriva sentinţei definitive a Curţii de Apel, cei trei au promovat un recurs în casaţie, cale extraordinară de atac posibilă atunci când în cursul judecăţii nu s-au respectat dispoziţiile legale privind competenţa instanţei, dacă judecata s-a desfăşurat fără participarea avocatului, procurorului sau inculpatului, şedinţa de judecată nu a fost publică, instanţa nu a fost compusă potrivit legii, hotărârea cuprinde motive contradictorii ori instanţa nu s-a pronunţat asupra tuturor motivelor de apel. Soluţia dată la judecarea recursului în casaţie nu poate agrava situaţia reclamanţilor, deci inculpaţii nu riscă sentinţe mai aspre. În cea mai favorabilă situaţie, inculpatul poate fi achitat sau se poate dispune rejudecarea cazului.

Magistraţii ÎCCJ au admis în principiu cererea înaintată de Gabriela Gangal, aceasta urmând să fie analizată pe 28 septembrie. În schimb, cererile înaintate de Constantin şi Bogdan Costel Gangal au fost respinse. În cazul lor, sentinţele date de Curtea de Apel rămân neschimbate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *