Elevi și cadre didactice de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Botoșani, în schimb de experiență în Grecia

După o absență de aproape doi ani datorită pandemiei cu Sars-Cov-2, s-au reluat mobilitățile și parteneriatele de cooperare în cadrul programului Erasmus, deși multe activități s-au derulat în sistem on-line. Astfel,în perioada 8-14 mai, 2022, nouă elevi și două cadre didactice de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Botoșani, au participat la o mobilitate internațională, în Atena, Grecia, în cadrul proiectului Erasmus + Intercultural Creativity Unlimited.

Proiectul are ca scop familiarizarea participanţilor cu anumite particularităţi culturale specifice ţărilor implicate , creşterea gradului de toleranţă între persoanele ce provin din medii culturale diferite , exersarea limbii engleze şi a competenţelor TIC. Țările partenere sunt Germania, Austria , Portugalia, Grecia şi Serbia, transmite printr-un comunicat Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Botoșani

Obiectivele proiectului au în vedere: sprijinirea elevilor în dezvoltarea competenţelor de lucru în echipă, a celor interculturale şi de comunicare, îmbogăţirea cunoştinţelor prin compararea diferitor aspecte culturale din ţările participante,  dezvoltarea unor noi metode de predare, îmbunătăţirea nivelului de competenţe digitale şi lingvistice în limba engleză.

Astfel, la reuniunea de proiect din Grecia, elevii și-au dezvoltat abilități creative în tehnici de editare a unor filmulețe de scurt metraj în limba engleză,au realizat un album al tradițiilor de iarnă din țările participante și au vizitat câteva obiective istorice din capitala Greciei și din împrejurimi,printre care Acropole și Templul Parthenon, Muzeul Acropolei,Agora Greciei Antice, Sanctuarul lui Poseidon, știut fiind faptul că Atena este cunoscută ca leagănul culturii și al civilizației precum și locul de naștere al democrației. Astfel, interculturalitatea proiectului în spatiul european a presupus contactul cu alte culturi,existența unui dialog între acestea, între parteneri,ca o viabilă corespondență a diversității și a diferențelor”, a declarat Cristina Chiriac, directorul Colegiului Național ”Mihai Eminescu”.

Următoarea deplasare în cadrul proiectului amintit va avea loc în luna iunie, în Germania, țara coordonatoare de proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *