35 de medici rezidenți au încheiat contracte cu Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. Ce salarii primesc!

medic rezident, stiri, botosani, burse, spitalul judeteanUn număr de 35 de medici rezidenți au încheiat contracte cu Spitalul Județean ”Mavromati” și desfășoară activități pe mai multe secții ale unității spitalicești.

Potrivit managerului Spitalului Județean, Doina Caba, din cei 248 de medici ai spitalului, un număr de 35 sunt rezidenți.

Vom continua să încadrăm medici specialiști, astfel încât să crească actul medical din punct de vedere al eficacității și calității, dar și a gradului de satisfacție a pacienților care ni se adresează”, a precizat Doina Caba.

Medicii sunt plătiți pe perioada rezidențiatului de Ministerul Sănătății. În primul an de rezidențiat, salariul de bază al unui absolvent de Medicină este de 5.700 de lei. Salariul crește treptat, iar în al doilea crește la 6.100 de lei, în cel de-al treilea an salariul poate ajunge la un 6.700 de lei lunar, adică aproape 4.000 de lei lunar net.

Salariul ajunge la 7300 de lei brut în al patrulea și al cincilea an, asta însemnând un venit net de aproape 4300 de lei, în vreme ce în ultimii ani de rezidenţiat venitul brut urcă la 7900 de lei, însemnând puțin peste 4600 de lei net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *