Imagini care nu ne fac cinste, din Centrul Istoric al Botoșaniului! Copii care urinează în fântâni arteziene, tineri care joacă barbut, bătăi și totul pe manele la maxim

Imagini care nu ne fac cinste, din Centrul Istoric al Botoșaniului, au fost prezentate, vineri, în cadrul ședinței ATOP.  Copii care urinează în fântâni arteziene, tineri care joacă barbut, bătăi și totul pe manele la maxim sunt doar câteva dintre imaginile cu care sunt întâmpinați cei care vor să se plimbe prin locul emblematic al orașului. Modul în care aleg să trăiască unele persoane de etnie romă din centrul vechi duce la îndârjirea municipalității de a le găsi un alt spațiu de cazare.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, spune că nu renunță la ideea de a readuce Centrul Istoric la adevărata sa valoare. Edilul susține că acesta este dezideratul său dar și al majorității botoșănenilor care doresc să își recapete acest monument istoric în sine, pus în umbră de majoritatea cetățenilor care locuiesc acolo și transformat în zonă cu grad ridicat de infracționalitate.

Edilul spune că în Centrul Istoric nu vor mai fi locuințe sociale. Potrivit acestuia, actualii locatari vor fi mutați în locuințele sociale de la ANL Cișmea, dacă vor fi de acord.

Oricum în Centrul Istoric nu se vor mai întoarce. În mandatul meu de primar, nu am semnat nicio repartiție în Centrul Istoric și nici nu am de gând să o fac. Pentru cele 15 locuințe vândute de S.C. Locativa am deschis proceduri în instanță, în vederea anulării. Voi dezvolta un proiect de supraveghere video și vom avea în toate zonele din Centrul Istoric camere de înaltă rezoluție, care vor veni în completarea celor deja existente. Apoi vom reface aleile și vom face dotări cu mobilier stradal. . Voi propune un nou regulament spre aprobare în Consiliul Local, care să presupună un program de funcționare al magazinelor și localurilor, reguli de conviețuire și comportament. Recent am fost în Centrul Istoric și am fost nevoit să apelez la Poliția Locală. Este clar și trebuie neapărat „să schimbăm foaia”! Centrul Istoric este al tuturor botoșănenilor!”, a precizat primarul municipiului Botoșani.

FOTO Primarul Cosmin Andrei: Am fost în Centrul Istoric și am fost nevoit să apelez la Poliția Locală. Trebuie neapărat „să schimbăm foaia”!

2 thoughts on “Imagini care nu ne fac cinste, din Centrul Istoric al Botoșaniului! Copii care urinează în fântâni arteziene, tineri care joacă barbut, bătăi și totul pe manele la maxim

  1. Asemenea specimene,trebuiau lasate la Rachiti unde au fost mutati cat s-a reabilitat Centrul.Uitati-va ce au facut cu frumosul bloc de garsoniere din Parcul Tineretului.De fapt,cine sant ei de sant mereu tolerati? Sa faci baie in fantanele arteziene si sa nu ii vada nimeni?Este o rusine! Si eu sant tatuat ca si unii din ei,dar eu respect regulile.Amanunte vedeo,mai tarziu.

  2. Daca vor fi consecventi si vor reusi mutarea persoanelor delicvente din Centrul vechi va fi o mare realizare. Acei oameni pentru a se integra in societate ar trebui sa fie dispersati in mai multe cartiere .Ducerea tuturor la ANL Cismea ar insemna refacerea atmosferei din Centrul vechi unde nimeni nu indrazneste sa intervina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *