VIDEO Liderul romilor a făcut apel la înțelegere către municipalitate. Cosmin Andrei: De 20 de ani câtă înțelegere și dialog a fost?

Liderul romilor, Jupiter Borcoi, a făcut apel la înțelegere către municipalitate după ce mai multe persoane s-au plâns în cadrul ședinței ATOP de vineri cu privire la atitudinea și lipsa de igienă a romilor din Centrul Istoric al Botoșaniului. Jupiter Borcoi a făcut un apel la toleranță susținând că „nu toată lumea este la fel”.

Nu-s toți țiganii ca mine. Eu am fost un țigan civilizat în viața mea. Confirmă cine vreți dumneavoastră din târgul acesta, dar nu înseamnă că eu trebuie să fiu vai de mine! O mână de oameni poate face multe, dar cum? Prin înțelegere, prin dialog”, a spus Borcoi.

La rândul său, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, l-a întrerupt pe liderul romilor, întrebându-l:

„Domnule Borcoi, dar de 20 de ani câtă înțelegere și dialog a fost?

„Foarte puțin, vă spun în față”, a replicat liderul romilor.

Trebuie să schimbăm. Dacă de 20 de ani ne întâlnim aici și tot ne înțelegem, undeva greșim, nu?”, a întrebat edilul.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, spune că nu renunță la ideea de a readuce Centrul Istoric la adevărata sa valoare. Edilul susține că acesta este dezideratul său dar și al majorității botoșănenilor care doresc să își recapete acest monument istoric în sine, pus în umbră de majoritatea cetățenilor care locuiesc acolo și transformat în zonă cu grad ridicat de infracționalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *