Concurs de muzică organizat de Seminarul Teologic Botoșani. Vezi câștigătorii!

Proiectul județean „SINGING AND LIVING”, organizat și coordonat de Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani, în parteneriat cu Inspectoratul școlar județean Botoșani, s-a încheiat joi, 26 mai 2022, cu un concurs județean.

La concurs au participat elevi de la Colegiul Național ”Grigore Ghica” Dorohoi, Colegiul Național ”A.T Laurian” Botoșani, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” , Colegiul Național „ Mihai Eminescu”, Școala Populară de Artă ”George Enescu” Botoșani și de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani.

Potrivit organizatorilor, proiectul vizează educarea copiilor prin muzică , integrarea limbilor străine în paralel cu păstrarea tradițiilor și obiceiurilor, într-o lume a multiculturalității și diversității artistice.

Trofeul a fost adjudecat de Cracană Eric ,Colegiul Național „A.T. Laurian

Premiul I: Lazăr Luca, Morariu Lorena, Ungureanu Ana, Pădureț Nechifor Ella și Apetrăriței Denisa

Premiul II: Vițelaru Tudosă Medeea, Barnea Marina, Subran Diana Elena,  Antochi Andreea, Feodor Diana și Hîrjoi Anda

Premiul III: Nichiteanu Mădălina, Pușchiu Yrene Andreea, Lupașcu David, Rogozneac Evelina și Călin Georgiana.

După un regal muzical, de câteva ore, juriul, constituit din specialiști, artişti remarcabili și profesori, a apreciat calitatea concursului și prestația participanților, precum și eforturile organizatorilor. Juriul a fost format din profesor Vasilache Oana Maria inspector școlar de specialitate la ISJ Botoșani, profesor Oana Zamfir  și Teodor Constantin Huma.

Organizatorii și coordonatorii concursului sunt: pr.prof.dr. Daniel Dascălu, prof.dr. Ada Alexandrina Macovei pr.prof. Partenie Apostoaie, prof.Cezar Grădinaru, prof.Jeanina Cătălina Apostol, prof.Crina Ștefan, prof. Ioana Scarlii și prof.Bogdan Robota.

Ne dorim ca în viitor acest proiect să adune în jurul cântecului și a bucuriei transmise cât mai mulți elevi și profesori coordonatori!” a declarat pr.prof.dr. Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani.

 Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoşani a lansat pe data de 27 ianuarie 2022 proiectele județene “Singing and Living” și “Educație pentru viață”. Acestea se vor desfășura în perioada ianuarie – iunie 2022, respectiv ianuarie – decembrie, 2022.

Realizarea acestor proiecte survine în urma identificării unor nevoi, așa cum au fost formulate în documentele strategice ale instituției și ale conducerii liceului și vizează formarea unor abilități de viață și culturale la adolescenți, atât de necesare pentru integrarea socio-profesională, precum și pentru succesul școlar.

Prin proiectul “Singing and Living” se urmărește: dezvoltarea la elevi și la cadrele didactice, a abilităților de a proiecta și realiza în echipă activități de educație morală, culturală, civică si religioasă, cu impact în școală și în comunitate sprijinirea elevilor mai puțin motivați și cu mai puțin sprijin din partea familiei în vederea ameliorării rezultatelor școlare, a prevenirii abandonului școlar și a întăririi colaborării cu familia;

Proiectul vizează educarea copiilor prin muzică, integrarea limbilor străine în paralel cu păstrarea tradițiilor și obiceiurilor, într-o lume a multiculturalității și diversității artistice. ”Țara de sus”, așa cum este numit pe bună dreptate județul Botoșani, este bogată în tradiții și obiceiuri, pe care tinerii au datoria de a le păstra și transmite pe mai departe, transmite printr-un comunicat Seminarul Teologic Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *