Vouchere alimente 2022. Ministrul Muncii, precizări de ultimă oră despre cardurile alimentare. Cine va face distribuirea

Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut publice noi detalii cu privire la cardurile alimentare pe care Guvernul urmează să le acorde începând din luna iunie 2022.

Ministrul Muncii a declarat că distribuirea voucherelor sociale pentru persoanele vulnerabile se va face prin Poşta Română, din luna iunie.

Cum și când vor fi primite voucherele pentru alimente

„Nu aşteptăm ca furnizorii să tipărească toate cardurile. Pe măsură ce le avem imprimate le vom livra prin Poşta Română către populaţie. Dar dacă până la 30 iunie vor fi persoane care nu vor primi carduri şi le vor primi pe 2 sau 3 iulie nu înseamnă ca pe luna aferentă nu va primi suma.

Suma lunii iunie nu va fi pierdută, indiferent când vor fi primite cardurile”, a spus Marius Budăi întrebat ce se întâmplă cu voucherele.

Aproximativ trei milioane de persoane din categorii vulnerabile urmează să primească cardurile emise pentru programul temporar „Sprijin pentru România”.

Cardurile sociale vor fi realizate de Edenred, Sodexo și UpRomania, care au câştigat licitaţia organizată de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Plata ajutoarelor sociale face parte din măsura temporară „Sprijin pentru România” și are un buget de 3,1 miliarde lei cu sursă de finanțare de la bugetul de stat și din fonduri europene nerambursabile.

Voucherele pentru alimente vor fi împărţite pensionarilor cu venituri lunare mai mici de 1.500 de lei, persoanelor cu dizabilităţi, familiilor în care venitul mediu de persoană este de 600 de lei şi persoanelor fără adăpost, potrivit antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *