Scandal cu iz amoros la Spitalul Dorohoi. O infirmieră acuză că ar fi fost agresată sexual

Alina Elena Abălașei, angajată a Spitalului Municipal Dorohoi, aduce acuzații grave managerului, Valerian Andrieș. Aceasta susține că medicul ar fi agresat-o sexual de mai multe ori. Managerul se apără, spunând că totul este o minciună, iar femeia doar încearcă să se răzbune pentru că urmează să fie dată afară din spital

O angajată a unității medicale, Alina Abălașei, îl acuză pe manager Valerian Andrieș de agresiuni sexuale. Femeia aduce acuzații grave acestuia precizând că pe lângă avansurile sexuale la adresa ei, managerul ar mai fi întreținut relații intime cu asistente din spital. Alina Abălașei susține că are o înregistrare, care constituie  dovada că tot ce spune este adevărat.

„Totul a început în anul 2018 cu avansuri sexuale. Acestea au început să se repete și să fie tot mai dese. Eu l-am refuzat politicos și am crezut că înțelege, dar pentru că el era obișnuit ca toate fetele să-i pice în plasă a început să se răzbune pe mine. A început cu șicanări la serviciu, jigniri și cel mai grav a fost când a început să îmi facă referate pe nedrept. A manipulat comisia de disciplină până mi-ai desfăcut contractul de muncă. De ieri, 25 mai 2022, contractual meu de muncă a fost desfăcut pentru că nu am acceptat avansurile lui. Am dovezi, am înregistrări prin care pot dovedi cât de urât îmi vorbea și tot. Le voi face publice când va fi momentul, când va hotărî avocata mea. Nu am mai suportat toate nedreptățile”, a declarant Alina Abălașei, infirmieră la Spitalul Municipal Dorohoi.

Dr. Valerian Andrieș, managerul spitalului din Dorohoi: „Are probleme grave”

Managerul Valerian Andrieș neagă toate acuzațiile aduse de angajata sa, spunând că aceasta doar încearcă să se răzbune. Conducerea spitalului a precizat că Alina Elena Abălașei are multiple abateri, astfel comisia de disciplină a hotărât desfacerea contractului de muncă a acesteia.

„Îmi pare rău că a ales calea asta. Este o mare minciună tot ce v-a spus. Această persoană care a lucrat în secția de chirurgie are o multitudine de abateri care au ajuns în atenția comisiei de disciplină. Printre cele mai grave abateri a fost când a furat mâncare din spital. Eu ca manager nu am făcut decât sa semnez deciziile comisiei de disciplină, în care ea a fost sancționată și a luat totul personal. Și eu am depus plângere penală împotriva ei pentru că ea m-a agresat, pe holurile spitalului în prezența mai multor colegi. Nu vă pot reproduce injuriile. Toate sunt niște mizerii din partea unei persoane disperate. Va plăti în instanță. Pentru că sunt sancțiuni multiple, comisia a propus desfacerea contractului de muncă. Se pare că această femeie are probleme grave de comportament și de alte naturi”, a declarant dr. Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Sursa: bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *