Verdict final în cazul bărbatului din Botoșani care și-a ucis femeia și a dormit două nopți lângă cadavrul acesteia

Botoșăneanul care și-a ucis femeia și a dormit două nopți lângă cadavrul acesteia a fost condamnat definitiv, joi, la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat- violență în familie. Magistrații Curții de Apel Suceava au decis reducerea pedepsei în acest dosar de la 18 ani, cât primise inițial de la Tribunalul Botoșani, la 15 ani .

În luna iulie a anului trecut, Iulian Volovaci, de 48 de ani, din comuna Santa Mare, şi-a ucis în bătaie femeia, care era nevăzătoare, cu o coadă de mătură și a dormit două nopți alături de aceasta. Crima a fost făcută, susțin procurorii, din gelozie. După ce a omorât-o, criminalul a mers în sat și a spus acest lucru oamenilor, însă nimeni nu l-a crezut.

Un vecin a observat că femeia nu mai iese din casă și a sunat la 112. La faţa locului au ajuns un echipaj de poliţie şi unul de la ambulanţă, care au găsit-o pe femeie fără suflare. Cadrele medicale spun că decesul survenise în urmă cu aproape 48 de ore, după semnele de degradare.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul Volovaci Iulian împotriva sentinţei penale nr. 40 din data de 31.03.2022, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosar nr. 2379/40/2021. Desfiinţează în parte sentinţa penală mai sus menţionată şi în rejudecare: Condamnă pe inculpatul Volovaci Iulian pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat – violenţă în familie, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. h Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal, la pedeapsa de 15 (cincisprezece) ani închisoare (în loc de 18 (optsprezece) ani închisoare) şi pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 4 ani.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt contrare prezentei decizii. În temeiul art. 422 Cod procedură penală coroborat cu art. 72 alin. 1 Cod penal, deduce în continuare, din pedeapsa aplicată inculpatului Volovaci Iulian, durata arestării preventive de la data de 31.03.2022 la zi. În temeiul art. 275 alin. 3,6 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din apel, avansate de stat, rămân în sarcina acestuia, din care suma 868 lei, reprezentând onorariu avocat oficiu inculpat, şi suma de 470 lei, reprezentând onorariu avocat oficiu parte civilă Pricopi Ciprian Ionuţ, se vor avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Suceava. Definitivă. Pronunţată azi 26.05.2022, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *