Un bărbat din Botoșani pleacă în jurul lumii cu motocicleta. Ce l-a determinat să pună la cale acest plan ambițios

Curaj, determinare, ambiție, adrenalină, cu toate acestea s-a „înarmat” un bărbat din Botoșani care vrea să plece în jurul lumii cu motocicleta. Cristian Timofte se pregătește intens de câțiva ani pentru un astfel de traseu. În septembrie însă ar urma să își îndeplinească acest vis.

„Nu mi-a venit peste noapte. Nu m-am trezit acum o lună că vreau să fac chestia asta. Am început să mă gândesc de prin 2015- 2016, am început să mă gândesc la asta”, a povestit botoșăneanul.

Primul pas pe care l-a făcut pentru acest vis al său a fost să își schimbe motocicleta. A mers în Georgia, Franța, dar și în mai toate județele țării. Adoră călătoriile, motociclismul, fotografia, iubește să descopere locuri noi, oameni diferiți, tradiții noi, dar și mâncăruri deosebite.

„Pregătirea a început o dată cu schimbarea motocicletei, o dată cu tranziția la stilul acesta de a merge și pe off road, în a face ture lungi, în a vedea cum te descurci cu limba, cum te descurci cu eventualele probleme. A venit COVID-ul în 2020 și am pus pe pauză toată treaba aceasta, dar acum e un pic mai bine cu călătoritul și rezum totul”, a precizat Cristian.

Pentru Cristian, călătoria în sine este scopul și nu să ajungă la capătul lumii, după cum chiar el mărturisește.  Vrea să împărtășească această experiență așa că va documenta absolut tot ce va descoperi prin fotografii și videoclipuri. Planul său ambițios ar urma să se întindă pe o perioadă de cel puțin trei ani. Acum, botoșăneanul încearcă să strângă fonduri pentru visul său ambițios.

Poți face asta printr-un fallow, like și share la paginile mele de socializare și cea mai importantă parte care mă va ajuta de fapt să dau startul, și să păstrez roțile în miscare este strângerea de fonduri pe care tocmai am început-o. De asemenea dacă știți potențiale companii care ar putea fi interesate de asta dați share mai departe. Toate paginile de social media și strângerea de fonduri legate de tur în acest link https://timotour.taplink.ws/.  Fac asta nu pentru că fug de ceva din viața mea, este grozavă acum și sunt împăcat cu mine, ci pentru ca am avut câteva accidente de motocicletă din care am fost destul de norocos să scap fără să se întâmple ceva foarte grav și sunt foarte recunoscător doar pentru asta, dar și pentru neașteptata moarte în 2020 a unuia dintre cei mai buni prieteni ai mei, un tânăr motociclist cu o viață minunată, care m-au făcut să realizez că existența noastră este mult prea scurta”, susține Cristian.

Prima dată, botoșăneanul va aborda Asia, apoi Australia, America de Sud, America de Nord, Africa și apoi Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *